Menu

Hvorfor deltage i et internt trænerkursus?

image
Tenna List
11. april 2024 kl. 22:04
Intern trænerkursus i klubben

I forbindelse med vores interne trænerkursus har én af deltagerne beskrevet hendes oplevelse af kurset og samtidig hvorfor det er vigtigt at deltage i sådanne aftener sammen med andre trænere i EGIF Fodbold:

I tirsdags, den 19/3, deltog jeg sammen med omkring 10 andre i et internt trænerkursus. Jeg har været tilknyttet klubbens U10-U12 piger som træner siden august, men har endnu ikke deltaget i trænerkurser. Jeg var derfor spændt på, hvad jeg kunne tage med fra sådan en aften.

I spidsen for kurset stod Kristian Overgaard fra DBU, og fokus for kurset var udfordringen med at skabe god træning for spillere på flere niveauer samtidig. På vores eget store pigehold er det netop denne udfordring vi står med, da pigerne jo både i alder, færdigheder og motivation er meget forskellige.

Efter en kort introduktion til Kristians tanker bag aftenens træning, gik vi på banen, og observerede Kristian, der trænede 11 drenge og 2 piger fra U10-U12. Fokus for træningen var ”at komme forbi din modstander.” Som Kristian også selv pointerede i sit oplæg, så var de øvelser han brugte hverken nye eller revolutionerende, og rigtig meget af det han gjorde og måden han gjorde det på, kan jeg genkende fra vores egen træning. På den måde var det rart at blive bekræftet i, at det vi gør sammen med vores piger, det virker. Men Kristians meget eksplicitte italesættelse af, hvad fokus for dagens træning var, og den efterfølgende meget tydelige progression i øvelserne var klart værd at tage med videre.

Efter træningen fortalte Kristian lidt mere om den træning vi havde overværet, samt generelt om DBU´s tilgang til og syn på fodbold. Derefter var der tid til spørgsmål, og spørgsmålene til Kristians træning gled langsomt over i en mere generel snak om bl.a. udfordringen med at tiltrække flere frivillige og behovet for mere sparring og erfaringsudveksling trænere og hold i mellem.

Alt i alt var det en virkelig givtig aften, ikke mindst, fordi jeg fik muligheden for at hilse på nogle af de andre trænere og høre om deres udfordringer og erfaringer. Jeg håber meget på, at EGIF vil afholde flere kurser og jeg deltager også meget gerne i det DBU trænerkursus, som der blev snakket om. Det ville være fedt at møde endnu flere trænere næste gang. Tenna List

Luk